• 30 bucati de scoici in cochilie
  • 1 ceapa alba taiata in patratele mari
  • 6 catei de usturoi
  • 250 gr. Cirio sau alta pasta de tomate
  • ulei de masline
  • jumatate de legatura de patrunjel
  • 10 frunze de busuioc prospat
  • sare si piper

O reteta simplu de gatit care va constitui deliciul fiecarei mese, Scoici in Sos Rosu. Ai nevoie  de doar 30 de minute in care sa manuiesti cu pricepere scoicile  intr-o tigaie Wok. Nimic mai usor!

Se spala aproximativ 20 bucati de scoici in apa rece, deschizandu-le cu un cutit pe cele inchise. Inainte de a incepe prepararea lor se vor lasa la scurs pentru cateva minute.

Se taie ceapa alba in patratele mari iar cei  6 catei de usturoi se toaca marunt. Turnam 5 linguri de ulei de masline intr-o tigaie Wok si cand acesta se incinge adaugam ceapa si usturoiul la prajit.  Presaram sare si piper dupa gust si amestecam continuu pana legumele se calesc si capata o culoare aurie.

In continuare vom adaugam scoicile,  250 gr. Cirio sau alta pasta de tomate, 10 frunze de busuioc si 250 mg apa. Amestecati, acoperiti tigaia si lasati scoicile la fiert pentru 15 minute.

La final taiem marunt jumatate de legatura de patrunjel si il presaram in tigaie, stingem focul si acoperim scoicile si legumele  cu capacul pentru 5 minute.

Scoicile in Sos Rosu se aseaza pe farfurie alaturi de o garnitura de legume si se savureaza pana la ultima imbucatura. Irezistibil de bun!