• 100 gr. pui
  • 1 ardei gras
  • 30 gr varza
  • 30 gr ceapa
  • 30 gr morcov
  • 20 gr ciuperci
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 2 catei usturoi
  • 150 gr taitei de orez
  • 1 lingura sos soia
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingura zahar

Pathai este unul dintre felurile traditioanale de mancare thailandeza. Secretul unei retete reusite de Pathai este echilibrul perfect dintre aromele si ingredientele sale. Mai jos va prezentam o reteta simpla si inedita de Pathai cu Omleta foarte usor de preparat, dar demna de un adevarat bucatar thailandez datorita ingeniozitatii sale  si a savorii autentice.

Incepem prin a lasa taiteii de orez  la inmuiat in apa calda pentru aproximativ  10 min.
Continuam prin a praji carnea si legumele in ulei la  foc  puternic  pentru circa 4-5 minute .
Intr-o alta tigaie adaugam usturoiul, ghimbirul tocate marunt si 3 linguri de apa pe care le fierbem cam 10 minute la foc mare. Cand acestea incep sa isi schimbe culoarea adaugam carnea si legumele. Amestecam bine in tigaie si turnam sosul de soia si sosul de peste dupa gust. Daca este nevoie putem sa indulcim compozitia cu o lingura de zahar.

La urma adaugam pastele de orez si mai tinem tigaia pe foc pentru inca 1-2 minute, timp in care Pathai-ul nostru prinde gust si culoare.

Separat preparam o omleta.

Asezam Pathai-ul pe centrul farfuriei si il acoperim cu omleta deja preparata. Pentru a obtine un decor inedit al acestei retete, crestam omleta in forma de „x” si indoim spre exterior colturile  rezultate  pentru a scoate la iveala interiorul delicios. Putem presara porumb dulce si ceapa verde deasupra.