- 60 grame de Grau Fin(Bulgur), se gaseste in majoritatea supermarket-urilor. Eu l-am luat din magazinul ISSA.
- 2 rosii
- 1 lamaie proaspeta
- 3 legaturi patrunjel proaspat.
- 6 frunze de menta proaspata
- ¼ cana de ulei de masline
- Sare si piper negru macinat
Tabule este una dintre cele mai cunoscute salate ale Orientului Mijlociu. Este surprinzator de buna, avand o aroma deosebita specifica exotismului bucatariei arabesti. Se prepara simplu si rapid, singurul secret al acestei retete fiind folosirea ingredientelor proaspete. Este perfecta atat in zilele calduroase de vara cand iti doresti o gustare fresh si hranitoare, cat si in sezonul rece cand ai nevoie de un preparat plin de vitamine si savoare.
Preparare:
Graul fin se lasa la inmuiat in apa fierbinte pentru circa 30 de minute.
Intre timp se taie cele doua rosii in cubulete mici.
Se rup frunzele de menta proaspata de pe codite si se toaca marunt.
Se taie marunt si patrunjelul.
Intr-un bol mare se amesteca rosiile taiate, patrunjelul si menta tocata.
Se foloseste o strecuratoare pentru a scoate graul fin de la inmuiat si a-l scurge bine de excesul de apa.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se stoarce zeama de la cele doua limes peste salata.
Se adauga uleiul de masline.
Se amesteca bine toate ingredientele.
Salata este gata pentru a fi savurata. Este delicioasa si racoritoare. O vei adora ori de cate ori poftesti la ceva usor, plin de vitamine si satios.