- 4 bucati sfecla rosie de marime medie
- 300 grame de prune uscate
- 6 catei de usturoi
- 10 nuci
- 200 grame maioneza
Sfecla rosie este deosebit de sanatoasa datorita aportului sau ridicat de nutrienti esentiali. Pentru a ne putea bucura de numeroasele sale vitamine o putem prepara intr-o multime de feluri. Aceasta poate fi folosita la ciorbe, salate, sau consumata sub forma de suc proaspat. Azi va voi prezenta cel mai delicios mod in care putem folosi sfecla rosie in gastonomie: Salata Ruseasca de Sfecla Rosie. Este foarte gustoasa si usor de preparat.
Se spala sfeclele in coaja, se sterg cu un prosop de hartie si se fierb pentru 40-60 de minute. Se lasa la racit si se curata de coaja.
Apoi se dau cele 4 bucati de sfecla rosie pe razatoare.
Prunele uscate se lasa un minut la inmuiat in apa fierbinte, iar apoi se taie marunt.
Se sparg nucile, se curata bine si se maruntesc.
Se curata si cei 6 catei de usturoi si se piseaza marunt.
Mai departe, se aseaza toate ingredientele intr-un bol si se amesteaca bine. Se toarna si maioneaza peste mixul obtinut si se amesteca din nou pana rezulta o compozitie omogena.
Salata ruseasca de sfecla rosie se poate asezona cu verdeata pentru a otine un contrast frumos. Este absolut delicioasa si perfecta atat pentru evenimente speciale cu multi invitati, cat si pentru momentele in care iti este pofta de ceva bun.