• 1 felie de paine
  • 2 oua
  • Rosii cherry
  • Masline
  • Branza de vaci de casa

Tocmai pentru ca sunt atat de gustoase si simple, banalele oua trebuiau reiventate. Astfel, din numeroasele si creativele moduri de a gati clasicele ochiuri, am ales sa iti prezint reteta pentru Oua Ochiuri in Crusta de Paine. Este o retata foarte usoara si foarte antrenanta care te va surprinde cu rapiditatea cu care se prepara.


Oua Ochiuri In Crusta de Paine


Preparare:

Se decupeaza doua cercuri in felia de paine folosind un pahar mare sau un cutit.

Se toarna putin ulei intr-o tigaie intinsa neaderenta, dupa care se pune felia de paine la prajit pentru a se rumeni usor pe ambele parti.

Apoi se sparg cele doua oua si se toarna continutul fiecaruia in cate una dintre cele doua gauri ale feliei de paine. Se mai lasa la prajit deasupra focului mic pentru vreo 3-5 minute pentru a obtine ochiuri moi. Pentru a obtine ochiuri tari, timpul de prajire va fi de  6-9 minute.

Se vor intoarce ochiurile in crusta cu paine de pe o parte pe cealalta, insa cu foarte mare grija pentru a nu sfarama felia de paine.

La sfarsit, se vor scoate ochiurile in crusta de paine pe o farfurie intinsa.

Acestea se pot servi alaturi de branza de vaci de casa, masline si rosii cherry sau in orice alta combinatie se prefera. Un mic dejun delicios care va constitui baza necesara pentru o zi plina de vitalitate si savoare. Pofta buna!