- 250 g branza de vaci
- 1 ou
- ½ legatura de patrunjel
- Foi de placinta
- Ulei
Cei care au ajuns in Turcia si au incercat Borek, patiseria turceasca, stiu ca prin aromele sale de neuitat aceasta este unica in lume. Tot din acest motiv, va voi propune o reteta simpla si gustoasa, Sigara Borek, prin care eu retraiesc, de fiecare data, desavarsita experienta culinara turceasca.
Incepem prin a amesteca branza de vaci cu patrunjelul tocat marunt si cu oul pana se obtine o compozitie omogena.
Taiem foaia de placinta in forma unui triunghi cu baza rotunjita, punem branza la baza sa si rulam lipind capetele in asa fel incat sa obtinem forma unei tigari. De aici si denumirea de Sigara care in turca inseamna tigare.
Prajim rulourile in ulei pana devin crocante si capata o culoare aurie. Din acest moment gustoasele Sigara Borek pot fi savurate. Sunt incredibil de delicioase!