- 1 piept de pui
- 6 cartofi medii
- 3 morcovi
- 4 oua
- 1 ceapa rosie
- 2 castraveti
- 1 legatura marar
- 300 gr mazare
- 4 linguri de maioneza
- 400 gr de smantana
- sare si piper negru macinat
Salata ruseasca, cunoscuta si ca „salata Olivier” este un preparat traditional din bucataria ruseasca, care datorita gustului sau bun si-a castigat o popularitate considerabila in tarile europene. Se prepara foarte usor si este ideala pentru mesele festive sau pur si simplu ori de cate ori ne este pofta de o salata gustoasa si hranitoare.
Se incepe prin a curata cartofii, morcovii si pieptul de pui, dupa care acestea se pun impreuna la fiert intr-o oala mare.
Separat se pun la fiert si cele 4 oua.
Intre timp, se taie ceapa rosie marunt, castravetii si legatura de marar cat mai fin posibil.
Cand carnea, legumele si ouale s-au fiert, se scot din oala si se lasa la racit. Apoi se taie toate cubulete.
Acum se pot amesteca toate incredientele, inclusiv maioneaza, si smantana. Se adauga sare si piper dupa gust, si se amesteca totul bine intr-un vas mare pana ce se obtine o compozitie omogena.
Salata se poate servi fie imediat fie mai incolo.
In functie de preferinte, se poate opta pentru inlocuirea castravetilor proaspeti cu cei murati daca se doreste obtinerea unei salate cu un gust mai acrisor. De asemenea, carnea de pui se poate inlocui cu parizer de pui.
Salata ruseasca este o reteta deosebit de gustoasa si versatila, ideala pentru momentele in care iti este pofta de ceva bun si satios sau pe post de aperitiv la o masa festiva.
Pofta buna!