• 1 bagheta frantuzeasca
  • 8 linguri de unt topit
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 400 gr Sos pentru pizza
  • Topingurile preferate

Cele mai bune mancaruri sunt cele care se prepara usor, din ingrediente simple si uimesc cu un gust delicios. Una dintre aceste retete este cea de Pizza cu blat de paine frantuzeasca. Odata ce ai incercat-o cu greu iti vei mai dori sa revii la pizza normala. Se gateste rapid, poti adauga orice ingrediente gasesti prin frigider si te surprinde cu o crusta crocanta cu aroma de unt si usturoi asa cum numai francezii stiu sa faca.

Inainte de a va spune cum se prepara, trebuie sa va dau doua sfaturi esentiale pentru succesul acestui tip de pizza.

  1. Totul tine de crusta. Blatul trebuie sa aiba o crusta crocanta in partea de jos. Trebuie! Face parte din experienta degustarii. O crusta moale sau uleioasa nu va fi la fel de buna. De aceea este recomandat ca mai intai sa coacem paine unsa cu sosul de unt si usturoi si dupa sa adaugam toppingurile.
  2. Nu trebuie ca painea sa fie prea groasa. Pentru a gati cea mai buna Pizza cu blat de paine fruntuzeasca trebuie sa taiem baghetele in doua pe lungime si sa le presam pana devin plate. Altfel miezul pufos va absoarbe tot sosul, iar gustul sau va face ca celelalte ingrediente sa aiba o aroma mai fada.

Preparare:

Se pre-incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius.

Intre timp, taiem tagheta frantuzeasca in doua pe lungime si presam painea cu mainile pentru a o face cat mai plata.


Paine Taiata


Intr-un bol punem untul topit, cateii de usturoi pisati marunt si branza rasa. Le mixam foarte bine pana obtinem o compozitie omogena.


ulei unt si usturoi


Cu o pensula intindem mixtura in mod egal pe ambele bucati de paine.


Unge cu ulei unt si usturoi


Pe o tava se aseaza hartie de copt si se pun cele doua jumatati de bagheta unse cu unt si usturoi. Se baga tava in cuptor si se lasa la copt pentru 12-12 minute sau pana cand painea este usor prajita.


Din Cuptor


Acum putem scoate tava si adauga sosul si ingredientele. Inca o data, alegerea tipului de sos si a toppingurilor pentru pizza ramane la latitudinea fiecaruia. Eu am optat pentru sos de rosii cu busuioc, mozzarela, masline, rosii si frunze proaspete de busuioc.


Sos de Rosii cu Busuioc



Adaugat Mozzarela si Ingrediente


Cele doua mini-pizza frantuzesti se coc pentru aproximativ 7 minute sau pana se topeste branza.


Cu Busuioc



Cu Masline


Serveste Pizza cu blat de paine frantuzeasca fierbinte si vei fi impresionat de cat de delicioasa poate fi!