• 2 cartofi
  • 2 strecuratori metalice de aceeasi dimensiune
  • 1/2 l de ulei pentru prajit

Azi va voi invata cum sa preparati o reteta care desi suna complicat si sofisticat, este foarte usor de preparat: Cosulet de Cartofi. Aceste gustari se prepara foarte rapid si sunt foarte gustoase. Eu le ador in mod deosebit pentru ca sunt foarte versatile. Plecand de la cosuletul in sine iti poti pune creativitatea la joaca alegand propriile ingrediente pentru a-l umple. Poti crea numeroase variatii gustoase ale acestor simpatice cosulete, dar de un singur lucru poti sa fii sigur: vor fi absolut delicioase de fiecare data.


Cosulet de Cartofi 10


Preparare:

Incepem prin a curaja de coaja cei doi cartofi pentru ca mai apoi sa-i dam prin razatoarea cu ochiuri mari.

Aranjam cartofii razuiti pe toata suprafata interioara a uneia dintre cele doua site metalice si o asezam peste un prosop de bucatarie pana se scurge bine tot sucul de cartofi. La sfarsit vom aseza a doua sita peste prima si vom apasa bine pentru a presa cartofii, dar si pentru a stoarce tot sucul ramas.

Vom mentine cartofii presati bine intre cele doua site, si le vom introduce intr-o baie de ulei fierbinte. Cand cartofii s-au rumenit, indepartam sitele din uleiul incins. Desfacandu-le vom observa ca la interior am obtinut un cosulet de cartofi compact si destul de rezistent pe care il putem folosi drept suport pentru multe salate sau umpluturi delicioase.

Eu am ales o combinatie fresh si colorata pentru cosuletul meu, si anume: salata verde, rosii si branza feta. Dupa cum puteti vedea, arata foarte bine, iar gustul este pe masura. Incercati propriile variante de cosulete si nu ezitati sa le expuneti la ocazii speciale! Fara dubiu, invitatii dumneavoastra vor fi fascinati. Pofta buna!


Cosulet de Cartofi 1 copyCosulet de Cartofi 2 copyCosulet de Cartofi 3 copyCosulet de Cartofi 5 copyCosulet de Cartofi 6 copyCosulet de Cartofi 7 copyCosulet de Cartofi 8 copyCosulet de Cartofi 11 F copy