• 3 cartofi mari
  • 4 morcovi mari, fierti
  • 3 sfecle rosii mari
  • 2-3 cepe mari, tocate marunt
  • 4 oua mari, fierte tari, date pe razatoare
  • 300g de mazare dulce
  • maioneza din abundenta
  • otet, piper si sare dupa gust

Salata ruseasca Shuba este o reteta traditionala alcatuita din straturi suprapuse de cartofi, morcovi, ceapa murata, mazare, oua, sfecla rosie si foarte multa maioneza. Modul de a prepara aceasta inedita salata variaza de la un bucatar la altul. In mod normal heringul este unul dintre ingredientele de baza ale acestei salate, insa noi am preferat sa il inlocuim cu mazare dulce. Trebuie sa recunoastem ca rezultatul final a fost unul pur si simplu delicios. Timpul de preparare este de 3 ore, insa nu este o reteta foarte dificila si nici nu presupune eforturi foarte mari in a o monta. Dureaza foarte mult pana fierbe sfecla rosie si pana se raceste salata. Numai daca este racita foarte bine, in momentul in care se feliaza, se vor vedea diferitele straturi de ingrediente in texturi si culori contrastante. Fara nici o exagerare, arata senzational in farfurie! Invitatii dumneavoastra vor fi cuceriti pe loc atat de exotismul aspectului sau, cat si de bogatia aromelor sale.


Salata Suba Stil Rusesc


Preparare:

Se fierb cartofii, sfecla rosie, morcovii, ouale si mazarea pana se inmoaie, insa atentie sa nu lasati legumele prea mult pe foc pentru ca se vor zdrobi. In medie, morcovii si mazarea se fierb in 15-20 de minute, cartofii in 20 de minute, iar sfecla rosie poate sa dureaza o ora, poate chiar o ora si jumatate. Curatati legumele, lasati-le la racit dupa care se pot taia cartofii in cubulete mici si da pe razatoare celelalte ingrediente deja fierte. Separat vom pune intr-un bol ceapa rosie tocata marunt peste care von turna otet. Aceasta se va lasa la murat pentru aproximativ o jumatate de ora.


Ceapa Murata in Otet


Asezati pe un platou un strat alcatuit din cubuletele mici de cartofi deja fierti. Urmatorul strat va fi de ceapa rosie murata in otet pe care o vom presara uniform peste cartofi. Peste aceasta vom turna maioneza si o vom intinde in mod egal pe toata suprafata. Dupa care adungam un strat de morcovi rasi, unul de ou ras, inca o data ceapa rosie si acoperim totul cu maioneza din abundenta. In continuare presaram boabele de mazare dulce peste care venim cu un strat de sfecla rosie. Aceasta va acoperi uniform si integral celelalte ingrediente. La final aplicam un strat consistent de maioneaza de jur imprejurul salatei.


Cartofi cubulete



Ceapa murata



Primul strat de maioneza



Mazare



Morcov pe razatoare



Oua pe razatoare



Inca un strat de maioneza



Penultimul Pas



Salata Suba cu Maioneza


Acum tot ceea ce va ramane de facut este sa bagati la frigider aceasta salata deosebit de colorata si gustoasa. O puteti lasa la rece pentru cateva ore bune. Cu cat este mai rece cu atat va arata mai bine in momentul in care se feliaza. Bineinteles, ramane la aprecierea dumneavoastra modul in care alegeti sa alternati si sa combinati ingredientele. Aceasta versiune ne apartine si in opinia noastra este una foarte reusita. Oricum, un lucru este cert: nu aveti cum sa dati gres cu Salata Ruseasca Shuba!